lunes, 3 de octubre de 2011


ACTIVITAT 1

El títol de técnic en educació infantil es un carrég molt important, no tot el món está preparat per assolir tanta responsabilitat i s´ha de tindre una mena de capacitats indispensables per a treballar.

 En primer lloc, l´habilitat que tindría que dominar es la d´escoltar perque a més de ser esencial per a una bona comunicació, es molt important per a conèixer als més petis i poder resoldre els seus conflictes, dubtes, interessos, motivacions, etc. es una característica prioritaria per a una correcta convivéncia. Si tinguerá un défícit amb aquesta habilitat la comunicació seria impossible, es a dir, si no escoltara, no per una discapacitat, si no per no saber comunicar-me amb els meus alumnes o amb altres companys d´ofici, la tasca d´ensenyar sería molt dura i dificil, no coneixeria les seues necessitats i les seues preocupacions i no avançaría com a educador/a.

Una altra capacitat molt necessaria per a aquest treball n´es expressar els sentiments i compendre els sentiments dels altres, es molt important arrivar a aquest punt i tindre en compte l´afecte perqué com a educadors/es necesitem transmetre´l, potenciar i motivar als infants. Per suposat, s´han de sentir segurs de si mateixa, de l´entorn que els envolta i de les persones que estan al seu voltant; només podem conseguir açò amb molt d´afecte i estima per els demés. Així arrivarán a ser grans persones en un futur.
Al tindre un déficit d´expressar sentiments o compendre´ls creariem infants insegurs, tímids, persones molt reservades que difícilment se trobarán cómodes, expresarán les seues opinions, etc. Ja que els sentiments es una cosa que s´ha de treballar des de bén menuts per a aconseguir un correcte desenvolupament, ja que fomenta i ajuda a la interacció i socialització entre els més petits.


Emprar l´autocontrol es una competéncia molt important a l´hora de treballar com a técnic d´educació infantil. Quan ens fiquem d´avant de la clase o parlem amb el grup de treball hem de saber que no som una unitat, formem part d´un grup i hem de pensar en allò millor per als nostres alumnes. Es idoni mantindre el cap clar, hem de ser competents, pensar en allò que anem a dir i fer ja que les nostres accions ténen sempre consequéncies. Som un exemple a seguir per als més menuts, els quals sempre están imitant i hem de pensar que no només trballem nosaltres a soles, sino que formem part d´un gran equip i hem de saber respectar i tindre en compte l´opinió dels demés.  Sense l´autocontrol la clase seria un caos, fariem accions que resultiarien negatives i repercutirien als infants.


Totes aquestes aptituts son molt importants, però sempre s´ha de mostrar respecte a totes les persones, i una forma d´arrivar aquesta idea als infants sería ensenyar als més  menuts a dónar les grácies i disculpar-se des de que són prou petits, ja que amb aquestes paraules els xiquets/es des de molt menuts coneixerán i apendran a comunicar-se, a socialitzar amb la gent, a sentirse satisfet per que sap que açò está bén fet. I si ha fet malbé a algú/na está molt bé reconèixer els errors perquè això es bó, dels errors podem apendre i hem de tranmetre-ho als nostres alumnes. Amb una mancança d´aquestes ambdós paraules el xiquet mostraría poc recpecte per els demés, pot ser arrivaría a pensar que no ha d´agraïr cap cosa, que té dret a que li donen lo que ell demane perque si. Que no ha de mostrar sentiments per els demés.







4 comentarios:

  1. hola Raquel!
    me parece interesante la introducción que haces, ya que opino lo mismo, que no todas las personas están preparadas para este trabajo y como luego nombras todas las habilidades que debería tener la educadora, para influir de forma positiva en los niños/as.
    un beso

    ResponderEliminar
  2. Hola Raquel!!

    Me ha gustado mucho tu entrada sobre las habilidades sociales que necesita un educador/a de educación infantil!

    Para mi has hecho un muy buen trabajo!

    Un besito!
    =)

    ResponderEliminar
  3. Hola Raquel!!!
    He de decir que me ha parecido muy interesante tu entrada, has explicado y desarrollado muy bien las habilidades sociales y además estoy de acuerdo con Lucia, la introducción que has hecho es totalmente cierta.
    un besitoo!

    ResponderEliminar