domingo, 9 de octubre de 2011

ACTIVITAT 1, PART 2



El títol de tècnic en educació infantil es un carrega molt important, no tot el món està preparat per assolir tanta responsabilitat i s´ha de tindre una mena de capacitats indispensables per a treballar.

 En primer lloc, l´habilitat que tindria que dominar es la d´ESCOLTAR perquè a més de ser essencial per a una bona comunicació, es molt important per a conèixer als més petis i poder resoldre els seus conflictes, dubtes, interessos, motivacions, etc. Es una característica prioritària per a una correcta convivència. Si tinguérem un dèficit amb aquesta habilitat la comunicació seria impossible, es a dir, si no escoltés, no per una discapacitat, si no per no saber comunicar-me amb els meus alumnes o amb altres companys d´ofici, la tasca d´ensenyar seria molt dura i difícil, no coneixeria les seues necessitats i les seues preocupacions i no avançaria com a educador/a.

Una altra capacitat molt necessària per a aquest treball n’és EXPRESSAR ELS SENTIMENTS  i  COMPRENDRE ELS SENTIMENTS DELS ALTRES, es molt important arribar a aquest punt i tindre en compte l´afecte perquè com a educadors/es necessitem transmetre´l, potenciar i motivar als infants. Per suposat, s´han de sentir segurs de si mateixa, de l´entorn que els envolta i de les persones que estan al seu voltant; només podem aconseguir açò amb molt d´afecte i estima per els demés. Així arribaran a ser grans persones en un futur.
Al tindre un dèficit d´expressar sentiments o comprendre’ls crearíem infants insegurs, tímids, persones molt reservades que difícilment se trobaran còmodes, expressaran les seues opinions, etc. Ja que els sentiments es una cosa que s´ha de treballar des de ben menuts per a aconseguir un correcte desenvolupament, ja que fomenta i ajuda a la interacció i socialització entre els més petits.


EMPRAR L´AUTOCONTROL es una competència molt important a l´hora de treballar com a tècnic d´educació infantil. Quan ens fiquem d´avant de la classe o parlem amb el grup de treball hem de saber que no som una unitat, formem part d´un grup i hem de pensar en allò millor per als nostres alumnes. Es idoni mantenir el cap clar, hem de ser competents, pensar en allò que anem a dir i fer ja que les nostres accions tenen sempre conseqüències. Som un exemple a seguir per als més menuts, els quals sempre estan imitant i hem de pensar que no només treballem nosaltres a soles, sinó que formem part d´un gran equip i hem de saber respectar i tindre en compte l´opinió dels demés.  Sense l´autocontrol la classe seria un caos, faríem accions que resultarien negatives i repercutirien als infants.



Totes aquestes aptituds son molt importants, però sempre s´ha de mostrar RESPECTE a totes les persones i una forma d’arribar aquesta idea als infants seria ensenyar als més menuts una sèrie de normes de convivència, com per exemple donar les gràcies i disculpar-se des de que són prou petits, ja que amb aquestes paraules els xiquets/es des de molt menuts coneixeran i aprendran a comunicar-se, a socialitzar amb la gent, a sentir-se satisfet per que sap que açò està ben fet. A més a mes hem d´inculcar que tothom es igual, sense distinció per raça o ètnia, color de la pell, religió, discapacitat, llenguatge, etc. Per suposat es important reconèixer els errors perquè això es bo, dels errors podem aprendre i hem de transmetre-ho als nostres alumnes. Amb una mancança de respecte el xiquet mostraria poca estima per els demés, pot ser, arribaria a pensar que no ha d’agrair cap cosa, que té dret a que li donen lo que ell demana perquè si. No mostrar sentiments per els demés.

L´EMPATIA es molt valuosa e important, ja que te permet identificar-te amb l´altra persona, entendre-la, saber que es allò que necessita i d´aquesta manera poder satisfer la seua necessitat o desig. En educació infantil es molt important perquè ens permet apropar-nos mes als infants, a comunicar-nos amb ells, a entendre la seua situació.

Finalment SABER DIR “NO” es d´allò més primordial a l´hora de ser una bona Técnica en Educació Infantil, perquè es important rectificar als xiquets i e les xiquetes els errors, per a que aprenguin d´ells, entendre que allò que han fet no esta bé, dir- li a d´ells i a d´elles el perquè i fer- ho amb tota la estima possible i de forma positiva per a que no es sentin malament, sinó tot lo contrari, que tinguin ganes d´aprendre, d´investigar, conèixer tot el que els envolta i d´aquesta forma pujar la seva autoestima, perquè gràcies als errors aprenem i ells han de saber-ho.



HABILITAT
MAI
CUASI MAI
DE VEGADES
CUASI SEMPRE
SEMPRE
VALORACIÓ
                   ESCOLTAR
Estar en silenci quan parlen.






Prestar atenció a les paraules.
                   RESPECTE
Conviure en harmonia amb altres persones de diferents idees u opinions






Donar les gràcies o demanar les coses per favor quan correspongui.
     EXPRESAR SENTIMENTS
Donar i acceptar mostres d´afecte.






AUTOCONTROL
Evitar una agressió, mitjançant el diàleg.






No cridar de males formes per a que ens escolten.
EMPATIA






SABER DIR “NO”
Dir l´error de forma positiva, per a animar-lo a seguir aprenent








No hay comentarios:

Publicar un comentario